Brug sorghumkernegrøden som morgenmad eller et alternativt mellemmåltid du kan tage med på farten. God til både børn og voksne.
Opskrift:
- 2 dl kogte afkølede sorghumkerner
- 1 banan
- 1-2 tsk kanel
- 1/2 dl grofthakkede cashew nødder
- En sjat mandelmælk
Fremgangsmåde
Mos bananen og bland de andre ingredienser i. Top grøden med et revet rødt æble og et strøg kanel.
Opskrift udviklet af ernæringsterapeut Anja Lindberg
Hvad er sorghum?
Sorghum minder om en majsplante og trives i meget varme og tørre områder. Selve planten kan blive op til flere meter i højden og anvendes til forskellige ting som brød, grød, pandekager men maltes også til for eksempel øl. Sorghum kan behandles på mange måder, bl.a. kan det males, krakkes, ristes eller koges som ris, poppes som majs.
Sorghum mel - også kaldet durra mel
Kært barn har mange navne, og når du har en sorghum opskrift, du ønsker at føre ud i livet, skal du selvfølgelig vide hvilken slags sorghum, du skal bruge, samt hvor du kan købe den.
Sorghum mel (eller durra mel) stammer fra kornene fra Sorghum planten, som er runde og let rødlige. Når disse korn formales, får man det fineste mel med en delikat smag og ikke mindst en god portion fiber.
Sorghum er desuden af natur glutenfrit og perfekt til dig, der ønsker glutenfri mad.
Sorghum kan købes i de fleste helsebutikker.