Anita Jensen

Certificeret kostvejleder/coach

Boghvedegrød

Lækker opskrift som både børn og voksne er vilde med. Få en god start på dagen med en smagfuld og mættende morgenmad eller brug boghvedegrød-opskriften til et mellemmåltid eller en hurtig aftensmad på de travle dage.

Opskrift:

  • 1 banan
  • 1 avocado
  • 1 dl kogte afkølede boghvedekerner
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl ristet kokoschips
  • En sjat mandelmælk

Fremgangsmåde
Mos banan og avocado og rør de andre ingredienser i. Top med en revet pære, valnødder og kokoschips.

Opskrift udviklet af ernæringsterapeut Anja Lindberg

Hvad er boghvedegrød?

Boghvedegrød er et rigtig god valg til morgenmad, og er generelt et virkelig godt og lækkert alternativ til de traditionelle grødformer som havregrød, hirse- eller risengrød. Hertil er boghvedegrød utrolig nemt og hurtigt at lave, og er derfor en opskrift alle bør kende til.

Helt almindelig boghvede stammer fra pileurt-familien og har intet med hvede at gøre, som navnet ellers antyder. Biologisk set er boghvede heller ikke en kornsort, men er derimod frø. Disse frø kaldes ofte for pseudokorn eller pseudoceralierda. De kan bruges på samme måde som korn. Det kender vi for eksempelvis fra quinoa.

Lav din eget lækre boghvedegrød på få minutter med simple ingredienser. Boghvedefrø er fra naturens side glutenfri, så dette er særligt til dig, der ønsker at undgå glutenholdige opskrifter. 

Opskrifter på boghvedegrød kommer i mange forskellige udgaver, og du kan med fordel variere din grød løbende. Dog er opskriften, vi giver dig her en virkelig lækker én af slagsen, som er storfavorit ved morgenbordet i mange hjem. 

Se billede for det færdige resultat nedenfor her. God fornøjelse.

Boghvedegrød

×

Kurv